Budapest, 2016. június 14., kedd (MTI) - Több mint 60 településen mintegy 35 ezren látták a Hadart Színház 150 akadálymentes előadását a 2015/2016-os évadban - közölte a társulat kedden az MTI-vel.

Az előadásait a siketek és nagyothallók érdekében Magyarországon egyedülálló módon infokommunikációs akadálymentesítéssel színpadra állító Hadart Színház június 21-én, a Múzeumok éjszakáján zárja az évadot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Látogatóközpontjában, ahol a közönség a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot láthatja. A darabot a 2013-as premier óta csaknem 200 alkalommal játszotta a Hadart Színház.

 

A teátrum a következő, 2016/2017-es évadban ünnepli ötéves jubileumát, ennek alkalmából a József Attila Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Madách Színház előadásaiból is ismert népszerű színészek a hátrányos helyzetű települések gyermekei, nagycsaládosai számára is szeretnék elvinni a Hadart Színház előadásait. A jelnyelvi tolmács bevonásával készített színházi előadások mellett vakoknak szóló darab színpadra állítása is szerepel a hosszabb távú tervek között speciális akusztikai megoldások alkalmazásával.

"Küldetésünk lényege - legyen szó siket és vak kisgyerekekről, hátrányos helyzetű településeken élőkről -, hogy minél szélesebb rétegek felé kiterjesszük a színházat, mert nekik is joguk van a kulturális élményekhez" - idézi a közlemény Háda János színész-rendezőt, a társulat művészeti vezetőjét.

A Hadart Színház ötéves fennállását ünnepelve bemutatják az Orfeum - Zenés barangolás a XX. században című darabot, amelyben a színészek egy-egy ismert dallal mesélnek a mozgalmas század fontos eseményeiről, köztük a 60 évvel ezelőtti 1956-os forradalomról is. Az orfeumi revü három páros életútját mutatja be, és az egyén szemével tekint végig az elmúlt századon.

Az előadást a társulat a határon túli magyarság körében és a tengerentúlon is szeretné bemutatni, emellett készülnek egy magyar klasszikus premierjére, valamint Müller Péter és Seress Rezső Szomorú vasárnap című kamaradarabjának bemutatójára is - olvasható a közleményben, amely kiemeli: a "Jármika Jövőkép" Gyermek Alapítvány által fenntartott, teljes mértékben önerőből és magántőkéből finanszírozott Hadart Színház bemutatóinak továbbjátszását az elmúlt években a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

hadartblog


Köszönjük a sajtómegjelenéseket!


Hirado.hu - Már 35 ezren látták a Hadart Színház akadálymentes előadásait

Család.hu - A következő évadban is folytatódnak az akadálymentes előadások

Népszava Online - Harmincötezer nézőhöz vitte akadálymentes előadásait a Hadart Színház

Webrádió.hu - Mintegy 35 ezren látták a Hadart Színház akadálymentes előadásait az elmúlt évadban

Véleményezd.hu - Mintegy 35 ezren látták a Hadart Színház akadálymentes előadásait az elmúlt évadban

magyarhirlap.hu - Harmincötezren láthatták a HADART akadálymentesített előadásait

...

Kövess minket a facebookon! 
https://www.facebook.com/hadartszinhaz/